Oftest stillede spørgsmål

Personlig betjening på vores kontor
Personlig betjening via email
Personlig betjening telefonisk
Kundebesøg

Supporten er åben:

 Personlig betjening, samt via e-mail og telefon:
Mandag-torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-17.30

 Kundebesøg: Onsdag fra kl. 10-18

Vi sidder klar på telefon +45 36 92 62 32

Skriv til os


Oftest stillede spørgsmål

1. Tjek din router


For at få udbytte af din hurtige forbindelse, bør din router som minimum have:  • AC-standard

  • Dual band (2.4 GHz og 5 GHz)

  • Gigabit ethernet


Derudover kan det, afhængigt af behov, være en fordel med AX-standard eller wifi6.


Tjek at din router er opdateret (har du en lejerouter fra Andels.net, opdaterer den automatisk) og at kablerne til og fra er ubeskadigede.


Tjek at kablerne sidder i det rigtige stik. I routeren skal kablet sidde i WAN-stikket (typisk rødt), og hvis du har to stik i væggen, kan du prøve det andet stik, hvis der mangler forbindelse.


Nogle gange kan det også hjælpe at prøve at genstarte routeren – dvs. slukke den i 10 sekunder og tænde igen.
2. Test din hastighed til vægstikket


En hastighedstest kan hjælpe med at afklare, om problemerne skyldes kablerne til din lejlighed eller din router og enheder.


Sæt et internetkabel af typen cat 5e eller højere mellem stikket i væggen og direkte ind i din computer. Luk alle kørende programmer, herunder fx VPN og wi-fi, og deaktiver firewall og virusbeskyttelse mens du foretager testen. Genstart din computer inden testen. Gå ind på andels.net/hastighedstest og mål din hastighed.


Husk, at ingen hastighedstest er helt nøjagtige, men hvis den måler mindre end 800 Mbit på en 1000 Mbit-forbindelse, så tag fat i vores support på tlf. 36926232.
3. Sørg for at dine enheder er forbundet til 5 GHz


En Dual-band-router udsender to netværk, ét på 2.4 GHz-båndet og ét på 5 GHz. Du skal sørge for at alle de enheder, der kan, kun er forbundet til 5GHz-netværket. Det er det netværk, der typisk hedder noget med navnet på din router og slutter på 5 GHz eller 5G. På nogle routere skal 5 GHz-netværket aktivt slås til – i så fald tjek manualen.


Hvis en enhed har været forbundet til 2.4 GHz-netværket, skal du sørge for at ”glemme” denne forbindelse. På nogle enheder gør man dette ved at gå ind i netværksindstillinger, gå ind på det netværk, der IKKE slutter på 5G, og trykke på ”Glem”.
4. Placer routeren centralt og frit


For at få den bedst mulige dækning i lejligheden, bør du stille routeren centralt i forhold til hvor du benytter wifi i lejligheden og undgå at blokere signalet med møbler, skabe eller andet.
5. Er din lejlighed over 80 kvm, aflang eller med tykke mure?


Hvis størrelsen, formen på din lejlighed eller tykke betonmure gør at signalet fra en almindelig router ikke dækker hele arealet, kan det være en idé at købe en mesh-løsning, der med to eller flere enheder forstærker det trådløse signal og forbedrer dækningen. Læs mere her.
6. Tjek de enheder, der bruger internettet


Hvis din telefon har en bedre forbindelse end din gamle computer, eller dit gamle smart-tv kun kan gå på 2.4 GHz-netværket, er det desværre enheden, der er problemet, og ikke internettet. Hvis du vil have det fulde udbytte af lynhurtigt internet, skal alle dine enheder have et ordentligt netkort, kunne klare hastigheder over 96 Mbit og kunne gå på et 5 GHz-netværk. Husk også at holde dine enheder opdaterede og at genstarte dem i ny og næ.
7. Det virker bare ikke optimalt eller jeg kan ikke måle den hastighed, jeg betaler for, kan der være noget galt med netværket?


I langt, langt, langt de fleste tilfælde er det udstyret i lejligheden (router eller kabler) der driller. Det er derfor du skal trækkes igennem denne tjekliste.


Du kan stole trygt på, at vi leverer rigeligt internet til hele foreningen og din lejlighed.


Vi garanterer hastigheden til vægstikket og ikke på wifi. Det er normalt at den hastighed, der kan måles på wifi, er meget lavere end i vægstikket.


I enkelte tilfælde sker det, at fx håndværkere har beskadiget et kabel, og så kommer vi selvfølgelig og reparerer det.
8. Ring til os


Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med dit internet, så du får det optimale ud af det du betaler for!


Ring til os på tlf. 36926232, så guider vi dig igennem mulighederne for forbedring. Nogle gange kan det tage lidt tid, men vi vil så gerne have at dit internet bare kører, så vi bliver glade hvis du vil bruge tiden sammen med os.


Vi ville gerne kunne trylle dit wi-fi perfekt, men trådløst internet er desværre så kompliceret, at det oftest kræver en fælles indsats – så ring til os derhjemmefra, så gennemgår vi det sammen.
Du er også velkommen til at skrive en mail til support@andels.net, men vi vil så gerne ringe til dig alligevel, da vi kun kan give dig den bedst mulige hjælp over telefonen.

Når Andels.net installerer internet i din bolig, opsættes der et vægstik eller en fiberboks. I vægstikket/fiberboksen sidder et netværksstik.


Det mest almindelige er, at du tilslutter en trådløs router, direkte til til netværksstikket. Se vejledning herunder.


Hvis du ikke bruger en trådløs router, kan du også forbinde vægstikket og din computer med et almindeligt netværkskabel.
Følg 9 hurtige skridt for at tilslutte din router fra Andels.net til internettet:


1. Tænd din computer.
2. Pak routeren ud.
3. Tag nu det datakabel, der ligger i router-kassen. Tilslut den ene ende af kablet til vægstikket og den anden ende til den røde indgang i routeren, der er markeret med 'WAN'.
4. Tilslut strømmen til routeren. Strømkilden ligger i router-kassen.
5. Vent på, at routeren 'starter op'.
6. Når de øverste 4 dioder på routeren lyser grønt, er du klar til at logge på dit WiFi.
7. Find dit WiFi navn på din computer, navnet står skrevet i bunden af routeren.
8. Indtast koden til dit WiFi, der står skrevet i bunden af routeren.
9. Du er herefter klar til at gå på nettet.

Visuel guide kan findes her

Hvis du har en router, der er mere end et par år gammel, og understøtter den ikke den hurtige 5 GHz frekvens, er der gode muligheder for, at du kan få hurtigere og mere stabil forbindelse ved at købe eller leje en ny router. Er du i tvivl, eller overvejer du at skifte router, så er du meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.
Nej. Du må surfe, downloade og uploade, lige så meget du vil.
Nej. Kapaciteten er så stor, at du ikke vil opleve nogen nedgang i hastigheden fra jeres ejendom og ud på internettet.

Hvis du dog bruger det såkaldte 2,4 GHz frekvensbånd, vil du generelt – uanset om der er mange, der bruger internettet på samme tid eller ej - have risiko for at opleve ustabilitet.

For at undgå dette kan du overveje at skifte netkort i din computer til 5 GHz, ligesom du kan overveje at skifte router. Det er specielt værd at overveje, hvis du har en ældre router. Kontakt os for rådgivning på området.
Andels.nets hastigheder gælder frem til det vægstik, der er sat op i din bolig. Herfra er det op til dit eget udstyr, eksempelvis din router, at give dig trådløst internet i hjemmet.

Hvis du oplever lav internethastighed, foreslår vi typisk en hastighedsmåling. Ved en måling kan vi nemlig vurdere, om der – mod forventning - skulle være noget galt med den hastighed, som vi leverer, eller om det skulle være dit udstyr, der har brug for at blive optimeret. Under alle omstændigheder vil vi altid hjælpe dig, så du kan få de bedste muligheder for en god internetoplevelse.

Hvis du vil måle hastigheden, kan du nemt gøre det ved at sætte et kabel fra vægstikket og direkte ind i din computer - dvs. uden om din router. Derefter kan du benytte dig af hjemmesider for hastighedstests, eksempelvis via. vores hjemmeside HER
Når du er inde på siden for hastighedstest, skal du blot scrolle nederst på siden, hvorefter en hastighedsmåling automatisk sættes i gang.

Hvis du ud fra testen får et lavt tal, så bedes du kontakte os med det samme, og vi hjælper dig videre. En lav måling er dog endnu ikke sket i Andels.nets historie. Hvis du får en forventelig høj måling, betyder det, at din oplevede lave hastighed formentlig skyldes dit eget udstyr, eksempelvis din router.

Hvis du har brug for det, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Andels.net leverer ikke telefoni, men alle vore forbindelser kan håndtere IP-telefoni. Kontakt os for mulighed for konfigurering og for at sikre, at forbindelsen er klargjort til IP-telefoni.
Kort fortalt leverer Andels.net et super godt produkt med landets bedste service til nogle af markedets bedste priser.

Mere end 700 boligforeninger har allerede sikret sig et samarbejde med Andels.net om levering af internet. Og de er meget tilfredse. Andels.net er én af Danmarks mest brugerroste internetleverandører, og vi ligger blandt andet i top på anmeldersiden Trustpilot. Vi er en klippestabil og faglig kompetent virksomhed - kåret som gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen fire år i træk - senest i 2017.

Vi er eksperter inden for levering af fiberinternet, som er det klare valg, hvad angår stabilitet og høj kapacitet. Vi garanterer høje hastigheder, så alle i familien kan være online og surfe rundt med fuld fart på samme tid.

Hos os er du desuden sikret professionel netværksmanagement. Vi monitorerer vores netværk 24 timer i døgnet 365 dage om året, hvilket garanterer høje oppetider og lave svartider.

Du kan nemt tjekke, om du kan få internet fra Andels.net ved at gå til vores tilmeldingsside.
Ja, Andels.net kan stå for levering af kabel-TV og TV via internettet. Kontakt os for mere information.
Send blot en mail med dit kundenummer eller fulde navn og adresse til info@andels.net, hvorefter opsigelsen vil blive bekræftet på mail.
Ring til os!