Hastighedstest


Hvordan tester du din hastighed?

Stikket skal sættes direkte fra væg til computer. Sluk for evt. andre tilsluttede enheder som printere mv. Slå virusbeskyttelse, trådløst netværkskort mv. fra og luk alle kørende programmer, så der er så lidt som muligt, der æder data og forstyrrer målingen.

Hvad har indflydelse på en hastighedsmåling?

Din computers netværkskort kan være begrænset til en lavere hastighed end 1000 Mbit. Kan netværkskortet fx kun klare 100 Mbit, så kan du heller ikke måle mere end det.
Ca. 10 procent af hastigheden bruges til overhead, som er et informationslag i dataen, der sørger for at den når rigtigt frem, derfor kan vi kun garantere 900Mbit på  vores 1000Mbit forbindelser.
Den server, du måler op mod, kan være belastet og vise vidt forskellige målinger på den samme forbindelse alt efter tidspunktet. Så prøv gerne på flere forskellige tidspunkter.
Du kan se hastighedstesten som en indikator for, om der er noget galt med forbindelsen på vej hen til dit vægstik, eller det snarere er routeren, der er skyld i problemerne.

Derfor kan vi ikke garantere trådløse hastigheder

 En gipsvæg dæmper typisk wifi-signalet med 3 dB (svarende til, at halvdelen af signalet absorberes i væggen), og mere hvis gipspladerne er monteret på et skelet af metal. Det samme gør sig gældende for et par franske døre med enkelt-lags glas.
Citat fra ComputerWorld.dk


Der er rigtig mange faktorer, der har indflydelse på den trådløse hastighed. Udover selve routeren er det bl.a. indretningen på målingsadressen, de omkringliggende adresser samt materialer i vægge, trådløse netværkskort samt hvilken software der kører på dine enheder. 

Hvis du oplever problemer med at opnå den fulde hastighed, så tøv ikke med at kontakte vores support ved at ringe på +45 36 92 62 32 eller skrive til support@andels.net.