Marianne Askholm har været trofast kunde hos Andels.net i knap 4 år, men hendes trådløse netværk var begyndt at halte gevaldigt. Det var langsomt og forbindelsen forsvandt helt, når hun sad i den anden ende af lejligheden.

”Det har faktisk aldrig rigtig fungeret ude i køkkenet og rummet bagved, hvor jeg sidder og arbejder hjemme. Jeg løste det ved at trække en ledning hele vejen gennem lejligheden, men det var ikke optimalt,” fortæller hun.

Med en mand og en teenagesøn, der også er hjemme det meste af tiden, var situationen kritisk. De er afhængige af en ordentlig internetforbindelse til bl.a. videomøder, hjemmeskole, streaming og computerspil. På computer, telefon, iPad, Playstation og Apple TV.

”Det er bare r**irriterende, når man ikke kan se en video ens chef sender, fordi ens trådløse internet er noget l***,”som hun selv siger det.

Gammel router skulle skiftes
Hendes router havde en del år på bagen, men hun fik ikke gjort noget ved sagen, før hun kom i tanker om at hendes Premium-abonnement var inklusive router, og hun derfor let kunne udskifte den til en ny hos Andels.net.

Men da hun kontaktede support, havde de et endnu bedre forslag til at fikse det trådløse netværk. Hendes 136 kvm store lejlighed på Østerbro, som tilmed har en aflang L-form, krævede nemlig lidt mere udstyr for at få god forbindelse i alle afkroge.

Hos Andels.net har vi endnu ikke mesh-routere i sortimentet, men er ved at teste løsninger der dækker større lejligheder eller lejligheder med andre forhindringer som fx tykke vægge. Så Marianne har testet et såkaldt mesh-netværk, der udvider dækningen af det trådløse netværk.

Hurtig forbindelse overalt
I stedet for én router lige ved internetstikket, har familien nu 3 små mesh-enheder stående eller hængende rundt omkring i lejligheden. Med 10-15 meter imellem sørger disse enheder for en fin forbindelse overalt, og det tog kun 10 minutter at sætte dem op, fortæller hun begejstret.

Hendes abonnement er på 300Mbit, og hun har målt mellem 166 og 292 Mbit op og ned, selv i det fjerneste hjørne af lejligheden. Så som alle andre trådløse netværk går noget hastighed tabt på vejen – men det betyder ikke det fjerneste for Marianne, der lægger vægt på, at alle i familien nu oplever at være på nettet uden problemer:

”Når man først har fået så godt internet, vil man ikke gå tilbage. Jeg kan næsten ikke rose Andels.nets support og rådgivning nok.”
En ekstra bonus ved systemet er forældrekontrollen, hvor man kan se hvilke enheder der logger på og blokere dem, og med en 15-årig i 9. klasse og hjemmeskole har Marianne Askholm grebet muligheden og blokeret familiens Playstation mellem kl. 8 og 15.

Vi testede: Zyxel Multy U
Der findes mange forskellige mesh-routere, og Andels.net tilbyder ikke nogen endnu. Vi er i færd med at teste forskellige løsninger for bedre at kunne rådgive kunderne. Du kan se en samling af test af mesh-routere her.

Et mesh-netværk er en trådløs løsning for dem, der har en stor lejlighed og ikke ønsker besvær med at trække kabler rundt. Kun én af mesh-enhederne skal være tilsluttet med kabel, hvorefter enhederne kommunikerer trådløst indbyrdes og udbreder wi-fi i en radius på fx 15 meter fra hver enhed.

Husk at den bedste forbindelse altid er en kablet forbindelse – så trådløse forbindelser vil altid være et kompromis. Vi anbefaler at få vejledning i, hvilken løsning der passer bedst til lige præcis din lejlighed og dine behov.

Har du problemer med dit trådløse netværk? Så ring til support og få kyndig vejledning på tlf. 3692 6232.