Optimer din internetoplevelse med 5 GHz

De fleste af os bruger det hele tiden. Wi-fi. Eksempelvis når vi er på nettet derhjemme. Alligevel er det ikke altid, at vi synes, at det trådløse internet bare spiller. Her er et par simple råd.


Hvad er wi-fi, kort fortalt?
Wi-fi er trådløst internet og gør, at du kan komme på nettet med eksempelvis din smartphone, PC eller tablet - uden at være tilkoblet et stik. Det er din router, der sørger for at udsende det trådløse signal, som din enhed fanger. Langt de fleste mennesker benytter sig af wi-fi, trådløst internet, derhjemme.

Se dit wi-fi som en motorvej og en landevej
For at opnå en nem forståelse af wi-fi kan du prøve at forestille dig to forskellige typer af veje, som du kan vælge at køre på. Du kan vælge den lynhurtige og sikre 5-sporede motorvej, som vi i en internetverden kan kalde for 5 GHz – eller du kan vælge den langsomme, bumpede og smalle landevej, som vi kan kalde 2.4 GHz.

De fleste mennesker bruger 2.4 GHz-landevejen, når de er på nettet. Der er massive køer her, og derfor kan du ikke køre særlig hurtigt. Denne landevej belastes tilmed ofte af en masse andet udstyr som eksempelvis dørklokker, mikrobølgeovne, babyalarmer og meget andet, der fylder og sløver trafikken. Og nogle gange er der så meget kamp om pladsen, at du risikerer at blive skubbet helt af denne internetvej.

Så hvis du synes, at dit trådløse internet er langsomt, eller hvis Netflix eksempelvis hakker, kan det skyldes, at du kører på 2.4 GHz-landevejen. Heldigvis kan du meget nemt skifte gear og cruise over på den brede 5 GHz-motorvej.

Sæt turbo på dit trådløse internet med 5 GHz
Du behøver ikke at have allernyeste model. Dog skal din bil – dvs. din router og din computer – leve op til et par standarder for at kunne køre på 5 GHz-motorvejen. Det er ikke alle routere og computere, der kan klare kravene, men herunder er et par råd, du kan holde dig til, når du vælger udstyr.

Hvad din router skal kunne
For at se, om din router er klar, kan du se på pakken, som routeren kom i, eller på selve routeren. 


Gå efter:


  1. - AC-standard, også kendt som WiFi5, eller højere (fx. AX-standard eller WiFi6).
  2. - Dual band (2.4 GHz og 5 GHz). Eller Tri band (med mulighed for at gå på det endnu-endnu hurtigere 6 GHz-frekvensbånd). 
  3. - Gigabit ethernet.


Hvad din computer skal kunne
Når du skal søge efter et trådløst netværk i dit hjem, kan du bruge din computer. Se efter det trådløse ikon i nederste højre hjørne på din computerskærm, og klik på ikonet. Hvis din computer er klar til at håndtere 5 GHz, så vil du automatisk kunne se et trådløst netværk med et navn, der ender på "-5GHz" eller "5G". Hvis dét er tilgængeligt, så anbefaler vi, at du bruger det. Hvis det viser sig, at din computer ikke kan håndtere 5 GHz, er der typisk 2 muligheder for dig:
* Få skiftet netkortet hos en professionel forhandler.
* Køb et netkort i form af USB - denne USB kan sættes på din computer, og den kan erstatte netkortet.

Placer din router et centralt sted
Udover at have dit udstyr i orden, bør du sætte din router et centralt sted i din bolig for at få hurtigt og stabilt trådløst internet. Det betyder, at du bør undgå at sætte routeren ind i skabe eller lignende, men meget gerne må stille den med frit udsyn, og tæt på det sted, hvor du ofte befinder dig, når du er på nettet.


Har du spørgsmål til wi-fi, så er vi klar til at hjælpe, og du kan eksempelvis ringe på hovednummeret: 36926232 eller skrive til os lige her.

Nu kommer Basic 2500 - skal du have det?

I starten af 00'erne gik Andels.net fra at levere 10 og 20 Mbit til 50 Mbit. Det var et vanvittigt spring og en svimlende hastighed. Dengang. Vi følger naturligvis med tiden, og stadig flere af vores kunder spørger efter endnu højere hastigheder, end hvad de har i dag. Ligeledes er priserne på det udstyr, der skal til for at levere hurtigere net, nu kommet ned i leje, hvor vi også mener, at det er økonomisk fornuftigt at forøge og opgradere hastighederne.  


Derfor tilbyder vi nu at mangedoble den hastighed, vi tilbød i 00’erne, og levere helt op til 2500 Mbit.  


Men som vi ynder ...

Kan gratis være dyrt?
Formentlig forbinder du ordet ’gratis’ med noget behageligt. Når noget er gratis, så skal du nemlig ikke af med en krone, og der er intet at tabe. Eller er der … ?
Bliver du snydt af prisportalerne?
Portalerne skulle hjælpe os med at danne overblik og være vores objektive guide i jagten på det perfekte køb. Men de er ude i en svær balanceøvelse.
Optimer din internetoplevelse med 5 GHz
De fleste af os bruger det hele tiden. Wi-Fi. Eksempelvis når vi er på nettet derhjemme. Alligevel er det ikke altid, at vi synes, at det trådløse internet bare spiller. Her er et par simple råd.
Få god wi-fi-dækning til hjemmekontoret
Er du træt af dårlig trådløst internet derhjemme? Et mesh-netværk kan være løsningen.
Hastigheder og hastighedsmålinger
Som kunde i Andels.net skal du kunne forvente, at dit internet er ultrastabilt og hamrende hurtigt. En hastighedsmåling kan tjekke, om alt fungerer som det skal i kablingen hen til dit internetstik.
Update cookies preferences